Fogyasztóvédelmi jog

A fogyasztóvédelemi szabályok megfelelő alkalmazása, valamint értelmezése mind a fogyasztó, mind a vállalkozások részéről vitathatatlan fontosságú. Magyarországon ez számos esetben nehézséget okoz, mivel a jogszabályok sokszor nem egyértelműek, ugyanakkor jogi probléma esetén kiszabott bírságok mértéke magas. Ebből kifolyólag vállalati Megbízóim ügyeiben rendkívül nagy hangsúlyt fektetek a prevencióra, míg fogyasztó Megbízóim számára jogaik hatékony és gyors érvényesítését tartom kiemelten fontosnak.

Irodám mindkét fél számára megbízható segítséget nyújt az általános szerződési feltételek és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat területén, de nagy tapasztalattal rendelkezem a szavatosság, jótállás és reklamációkezeléssel, valamint a termékbiztonsággal és termékfelelősséggel kapcsolatos kérdések terén is.

Vállalati ügyfeleim esetén kiemelt figyelmet fordítok a fogyasztói tájékoztatások jogszabálynak megfelelő kidolgozására, illetve a reklám- és médiajoggal szoros összefüggésben a reklámok előzetes véleményezésére.

Mindezen kívül több éves tapasztalttal rendelkezem a magyar állampolgárok fogyasztóvédelmi ügyeinek külföldi szolgálatóval szembeni érvényesítésében, különös tekintettel a devizakereskedés területére.

Comments are closed.